Lajmet ShqiperiseEmergjente thirrje 112. Telefonata të urgjencës: Numri

Emergjente thirrje 112. Telefonata të urgjencës: Numri

-

Kapur në një situatë emergjente dhe nuk e di se kush quhet në vendin e parë? Tani nuk ka nevojë për të humbur kohë në pyetjen nëse, në atë që e quan shërbimi. Ajo është e mjaftueshme për të dini se si për të bërë një telefonatë urgjence. 112 mund të dialed nga çdo telefon plotësisht dhe tregoni arsyen për trajtim. nga operatori për të përcaktuar se cilat njësi shpëtimi duhet të vijë te ju.

bashkim

Ideja e nevojës për të futur një numër të vetëm për të gjitha shërbimet e shpëtimit në Rusi u shfaq në vitin 2010. Në dhjetor, presidenti nënshkroi një dekret, sipas të cilit ai duhet të jetë një numër telefoni ka qenë i pranuar nga të cilat ju mund të kontaktoni në rast të ndonjë emergjence. Ishte supozuar se kalimi në një numër të ri do të jetë gradual, gjatë disa viteve, do të veprojë të gjitha kontaktet e zakonshme ambulancë, polici, zjarri dhe shërbime të tjera në një nivel me një numër të vetëm. Një punë e tillë e përbashkët është planifikuar deri në vitin 2017, pas së cilës vetëm thirrje emergjente 112 do të veprojë.

Hapi tjetër është për të krijuar një numër të vetëm ka qenë i kryer në fund të vitit 2012. Në këtë kohë dekreti u nënshkrua nga Putin, sipas të cilit ishte për të filluar krijimin e një sistemi thirrje çdo emergjence. Numri, e cila do të pranohet vetëm thirrje urgjence është përcaktuar në mars të vitit 2013.

Me celular ose fiks?

Thirri shërbimet emergjente nga një celular, nabrav112, ajo mund të jetë një kohë të gjatë. Por, ky numër u bë në dispozicion për publikun nga 12 gusht 2013. Deri në atë datë, numër të caktuar të punuar në një mënyrë të pilot në disa rajone të Federatës. Ajo ishte në dispozicion në Astrakhan dhe rajonet Kursk, Tatarstani dhe rajone të tjera.

Duhet të theksohet se një thirrje urgjence për vitin 2017 është gjithashtu në dispozicion në të gjitha numrat e zakonshme: 01 Fire, 02 – në polici, 03 – për ardhjen e një ambulancë, 04 – për të thirrur prodhues-shitës gazi. Megjithatë, në këtë format, këto shifra do të veprojë ndoshta vetëm deri në fund të vitit 2014. Aktualisht, fillimi më i mirë për të marrë të përdoret për formatin e ri të dhëna: ju duhet së pari të vënë Figura 1. Ata janë, të bëjë thirrje për një ambulancë nga një telefon, ajo është e mirë për të thirrni 103.

perspektivat e vendeve të punës

Për projektimin, numri i urgjencës 112 ju lejon të shpejt të lidhë deri viktimat me shërbimin e tyre e dëshiruar. Në atë që ju mund të telefononi kur keni nevojë për policinë, ambulancën, zjarri ose shërbim gazit, “anti-terror” Emergjencave.
Linja tha funksionon gjatë tërë kohës, pa asnjë ndërprerje, le të vetëm në fundjavë.

Për të lehtësuar faturën është zhvilluar, sipas të cilit operatorët mund të konstatojë shërbimin zgjedhur dhe për të dërguar koordinatat e thirrësit dhe informacione të tjera të nevojshme për trajtimin më të saktë dhe të drejtë të thirrjes. Sigurimi i të dhënave të tilla është dërguar për të përshpejtuar punën e shërbimeve emergjente.

Kostoja e krijimit të një shërbimi të vetëm

Natyrisht, futja e një telefoni të vetme të kontaktit kushtojë shtetit shtrenjtë. Në numrin emergjent të aftë për punë në të gjithë Federatën, ajo është shpenzuar pothuajse një miliardë rubla. Këto fonde janë shpërndarë në mesin e rajoneve të vendit.

Ata janë shpenzuar në zhvillimin dhe fillimin e funksionimit të qendrave të specializuara që merren me përpunimin e thirrjes, ndërtimin e objekteve, pajisjeve të zyrave, trajnimit. Për shembull, piloti ka marrë rajoni Kursk për të prezantuar numrat 39.3 milion, dhe Tatarstan ndarë vlerë 137.9 milion.

Tarifa për shërbimin

Çdo thirrje në numrin e urgjencës janë pa pagesë. Dial 112 mund të jetë si një konvencionale telefon fiks, ose celular. Nuk ka rëndësi se ku ju jeni – në qendër të qytetit ose në një fshat të largët. Për t’i telefonuar një numri të caktuar të telefonit mund të jetë kudo. Ne gjithashtu duhet të theksohet se një thirrje urgjence është bërë falas. Ju mund të thirrni 112 nga celulari juaj, edhe në qoftë se ju nuk keni të holla në llogarinë. Gjithashtu, thirrjet do të jenë në dispozicion në qoftë se telefoni juaj qelizë ka asnjë kartë SIM ose ajo është për disa arsye bllokuar. Pengesa e vetme për të përdorur një telefon celular është bateri plotësisht.

Më vete, ia vlen të përmendet se kjo nuk ka rëndësi saktësisht se si ofruesin tuaj të shërbimit që ju përdorni. Sigurisht, secili prej tyre ofron numrat e tyre për thirrjet emergjente, por ndonjëherë jo të gjithë prej tyre mund të mbani mend. Ajo është shumë më e lehtë për të mësuar një numër të vetëm emergjente, të cilat mund të përdoret në çdo situatë kritike.

përpunimin e informacionit dhe shpejtësia përgjigje

Ndërsa programi është në rajone pilote, ekspertët mund të vlerësojnë efektivitetin e saj. Në funksion të faktit se futja e një dhomë të vetme një shumë të holla janë shpenzuar, është e rëndësishme për të kuptuar se sa mirë punon sistemi, nëse ajo ka përparësi në krahasim me standardin, të njohur në të gjitha dhomat.

Siç shihet, përgjigja kohë duke përdorur numrin 112 është ulur me gati 20%. Kjo është, çdo person të veçantë merr ndihmuar shpejt. Dhe kur është fjala për situata emergjente, kur një person nuk mund të vendosë se ku për të thirrur së pari, efikasiteti është përmirësuar edhe më shumë. Për shembull, pas përjeton një krim në të cilin viktima u plagos rëndë, njeriu duhet të vendosin se çfarë është më e rëndësishme – thirrja emergjente policia apo një ambulancë? Nga njëra anë, viktima duhet të jetë sa më shpejt të jetë e mundur për të siguruar kujdes mjekësor, por nga ana tjetër – për këtë kohë shkelësi ka kohë për të shpëtuar. Ajo është shumë më e lehtë për të thirrni një numër – 112.

Përfitimet për qytetarët

Duke folur për përmirësimin shpejtësinë e reagimit, është e pamundur të mos tërheqë vëmendjen për aspekte të tjera pozitive të futjes së një numër të vetëm telefonik të kontaktit. Para së gjithash vlen të përmendet se shumë mund të ngatërruar policinë në një dhomë të urgjencës, ambulanca, apo zjarri, ajo është shumë më e lehtë për të kujtuar një numër të vetëm që në çdo situatë kritike dhe një thirrje të urgjencës është bërë. është një telefon për të gjithë vendin – 112.

Përfitimet e futjes së dhomave të përfshijë regjistrimin e të gjitha thirrjeve në një sistem të vetëm, në mënyrë që asnjë thirrje do të mbetet pa u vënë re. Duke folur gjithashtu mund të jetë i lidhur me ekspertë të cilët mund të ofrojnë mbështetje psikologjike ose të ju tregojnë se si të sillen në situata.

përfitimet publike

Krijimi i një numër të vetëm që mund të bëhet në çdo kohë e thirrjes emergjente, shtet, natyrisht, kujdeset për qytetarët e saj. Por mos harroni se vetë vendi merr disa dobi prej saj. Një njeri nuk e quan të numrave të shumta, duke rritur ngarkesën në rrjet profilin dispeçimit, ai komunikon me të gjitha shërbimet e emergjencës në një numër. Përveç kësaj, futja e numrit 112 të lejuar të Automate një numër të proceseve. Për shembull, kur ju të merrni një telefonatë nga operatori është e populluar automatikisht me kartë, në të cilën numri i telefonit është shfaqur menjëherë (dhe informacion e saj pronarit). Kjo mënyrë të konsiderueshme zvogëlon kohën që ju merrni një thirrje, dhe kështu përshpejton përgjigje.

Të gjitha kartat e krijuara për t’u mbushur, asnjë prej tyre nuk mund të neglizhohet. Veprimet që janë kryer, ajo duhet të regjistrohen në të njëjtën. Kjo ndihmon për të kontrolluar të gjithë procesin për të ndihmuar nevojtarët.

Gjithashtu, një analizë e të gjitha thirrjeve të pranuara nga një numër të vetëm, për të vlerësuar situatën e sigurisë dhe shëndetit të popullatës në rajon. Duke përdorur një bazë të vetme dhomën e kontrollit është gjithashtu e favorshme për bashkëveprimin normal të të gjitha shërbimeve përkatëse emergjente.

Mos harroni se për të krijuar një numër të nevojshëm për të zhvilluar një bazë të re teknike, për të pranuar zgjidhje jo-standarde për optimizimin maksimal të procesit të zbatimit të saj. Dhe e gjithë kjo, nga ana tjetër, ndikon në zhvillimin inovativ të shtetit.

homologët perëndimorë

Vlen të përmendet se Rusia nuk e ka bërë një novator, duke futur një numër të vetëm që e quan shërbimet emergjente. Ky sistem është praktikuar në shumë vende. Për herë të parë një numri të hyni në emergjencë u prezantua në Britani të Madhe në vitin 1937. Nga ai moment për të thirrur policinë, zjarri ose mjekësore mund të jetë formimi i numrit 999.

Në Australi, që nga viti 1961, të gjitha thirrjet emergjente janë marrë nën numrin 000. Në fillim, vetëm shërbim për të punuar në qytetet e mëdha, por në vitet ’80 tashmë ka mbuluar të gjithë vendin. Në Zelandën e Re, numri i vetëm telefonik u paraqit në vitin 1958 një vit tjetër. Qeveria vendosi që më i përshtatshëm në rast emergjence do të thirrni 111.

Shërbimi më i famshëm emergjente në Shtetet e Bashkuara vetëm ka filluar të operojë në vitin 1968. Edhe shumë rusë e di se çfarë për të thirrur të shpëtuesit në Shtetet e Bashkuara duhet të thirrni 911. Vlen të përmendet se përdorimi në të gjithë vendin, ky numër ka filluar vetëm në fund të viteve ’80.

Latest news

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you